Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Vårstädning - 4 tips som ger dig en mer harmonisk tillvaro

Vårstädning - 4 tips som ger dig en mer harmonisk tillvaro

Visst har vårkänslorna börjat infinna sig? Med vårens intåg är det även dags för en ordentlig vårstädning, både i hemmet och i huvudet! Visste du att genom att rensa bort onödiga föremål omkring dig så minskar du din stress? Genom att skapa ett lugn omkring dig så skapar du ett lugn inom dig. När du är lugn och harmonisk är det lättare att ta tag i andra saker som du vill förbättra, såsom hälsa, sport och ekonomi. Här tar vi oss en titt på hur du kan gå tillväga.

Vårstädningen innebär inte bara att damma bort spindelnäten uppe i hörnen eller att torka golvlisterna, utan det är en chans att rensa upp bland allt bråte. Gå igenom allt från garaget till garderoben. Vissa prylar är säsongsbetonade, så de kanske du inte använder varje månad eller ens varje år, men generellt sett så kan du troligtvis göra dig av med allt du inte använt under de senaste sex månaderna. Du kommer med största sannolikhet aldrig att använda dem igen. Om det är första gången du gör en stor utrensning kanske du nöjer dig med att göra dig av med det som inte använts det senaste året. Många saker vi sparar på har ett sentimentalt värde, men överväg om minnet verkligen sitter i prylen om den ändå bara ligger nerpackad i en låda på vinden.

Sälj av de prylar som fortfarande fungerar så får du lite extra pengar i plånboken. Om det är prylar som kläder eller skor kan det vara bättre att sälja det per påse eller kilo istället för per plagg. Det finns både appar, hemsidor och grupper på Facebook som är speciellt inriktade på att sälja och köpa grejer mellan privatpersoner. Om det blir många saker som rensas ut kan det vara smartare att hyra bord på en loppmarknad, eller helt enkelt skänka allt till en välgörenhetsorganisation.

Försök att plocka undan prylar som står framme, ställ det i skåp om du fortfarande vill spara på dem. Öppna och rena ytor ger dig ett mer rofyllt hem där du kan slappna av. Håll rent och snyggt omkring dig, du kommer snabbt märka en förändring då det ger ett lugnare sinne.

Byt ut trasiga saker eller uppdatera till saker som gör ditt liv enklare. Om du till exempel har en stor och klumpig dammsugare kommer du att hitta på ursäkter för att inte städa, med en lätt och behändig maskin blir processen inte lika jobbig och det är troligare att du tar tag i städningen direkt. Med en juicepress är det troligare att du gör egen färskpressad juice istället för att köpa den som är full av konserveringsmedel. Se över dina vanor och fundera på vad som kan hjälpa dig att göra smartare, mer hälsosamma val. Har du en kran som droppar, ett fönster som inte är tätt eller något annat som stör harmonin hemma? Spara på krafterna och hitta ett inre lugn genom att skapa ett harmoniskt hem. Om du behöver ett startkapital för att komma igång med din våruppdatering kan vi på Creditstar hjälpa till!

Tillbaka >