Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Tips för budgetbröllop

Tips för budgetbröllop

Går ni i bröllopstankar men ekonomin är inte den bästa? Det finns många genvägar ni kan ta för att få drömbröllopet utan att lägga ut en förmögenhet. Läs våra tips för budgetbröllop och inspireras!

Nummer ett för ett billigt bröllop är planeringen

Boka in en kväll när du och din partner sätter er och går igenom era drömmar och önskemål inför den stora dagen. Har ni olika förväntningar så måste ni börja där, vilka kompromisser krävs för att ni ska bli eniga? Börja med planeringen långt i förväg så att ni har tid med alla förberedelser och kan göra eventuella bokningar tidigt. Det ger er också mer tid att spara ihop pengar och minskar stressen.

Gör en budget

När ni kommit fram till en grundidé får ni börja med att göra en budget. Kolla upp generella priser för catering, hyra av lokal, bröllopsklänning, blommor och dekorationer etc. Använd hellre en högre summa i budgeten så att ni inte får en obehaglig överraskning när det är dags att betala.

Se över kostnaderna

Blev kostnaderna för höga? Nu börjar pysslet i planeringen, var kan ni spara in pengar? Slottet kanske får bytas ut mot sommarstugans trädgård och trerättersmiddagen mot en buffé. Kan gästlistan kortas ner? Överväg vad som är viktigast för att er dag ska bli perfekt, är de dyra inbjudningskorten viktiga eller räcker det med ett sms? Glöm inte att det som verkligen betyder något är att ni är där med era nära och kära, i övrigt, fundera över vad som verkligen tillför glädje och vad som bara är en extra utgift.

Be om hjälp

Känner ni någon som kan sy klänningen, eller kan du tänka dig att hyra eller köpa begagnat? Går maten att planera på ett sätt så att ni kan (med hjälp av vänner och familj) göra det mesta själva? Vegetarisk mat är billigare och passar utmärkt till en buffé. Har ni fotografer i vänskapskretsen som kan hjälpas åt att fotografera under ceremonin och festen? Finns det någon som kan fixa hår och makeup, eller kan du göra det själv med hjälp av YouTube-videos?

Pengar i bröllopsgåva

Det kan kännas lite fult att be om pengar i bröllopsgåva, speciellt innan själva bröllopet! För att lösa det kan ni ta ett lån från oss på Creditstar och täcka kostnaderna innan bröllopet, efter själva festen har ni förhoppningsvis fått igen pengarna i presenter och kan betala tillbaka hela lånet igen. Det som blir över använder ni förslagsvis till en romantisk bröllopsresa!

Underhållning

Vilken typ av underhållning passar er? Vill ni har liveband eller föredrar ni att göra er egen spellista med favoritsånger helt gratis? Vill ni ha quiz, lekar eller tävlingar under kvällen? Det kan bli ett kul inslag och ni kan hitta mycket inspiration både från filmer och på internet. Alkohol är kanske den dyraste “underhållningen” under festen. Vill ni ha öppen bar eller hålla festen något nyktrare? Kan ni inhandla alkoholen till ett billigare pris, kanske i Tyskland? Tänk också på att ha kul även under planeringen, att ni ska gifta er bör inte ligga till grund för bråk, utan passa på att njuta av att spendera tid tillsammans. Lycka till!

Tillbaka >