Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Tips för att spara pengar på babyprodukter

Tips för att spara pengar på babyprodukter

Väntar ni, eller har precis fått tillökning i familjen? Med ett nytt kapitel i vårt liv vill vi gärna få en fräsch start med nya, välanpassade saker. Om du köper allt du vill ha, eller som reklamen säger att du behöver så hamnar räkningen dock på många, många tusen kronor, så hur kan du göra för att spara pengar på babyprodukter – här kommer svaren!

Köp babyprodukter begagnat

Att köpa begagnat är det bästa sättet att spara pengar på babyprodukter, och många gånger är de nästan som nya. Mycket av det som inhandlas hinner bara användas en kort tid innan din bebis har vuxit ur dem, det gäller både kläder och skor, samt produkter som spjälsängar och barnstolar. För de lite dyrare produkterna som vagn, bärsele eller säng är det absolut en fördel att kolla på hemsidor där privatpersoner kan sälja produkter, eller att kolla runt i bekantskapskretsen för att se om något finns att lånas eller ärvas. Tänk även på att sälja produkterna ni inte längre behöver, eller byt med vänner som har barn i rätt ålder.

Vänta med att handla tills behovet finns

Om det här är ditt första barn har du kanske inte så bra koll på vad som kommer att behövas, så vänta och se. Ditt barn kanske bara gillar en viss typ av napp eller pip till nappflaskan? Eller så märker ni att ni inte behöver ett skötbord. Det finns många produkter som marknadsförs som måsten, men när du tänker efter och försöker hitta alternativa gratislösningar så kommer du att se hur mycket du kan spara.

Använd rabattkoder och återbäring

Om du handlar produkterna på nätet så bör du absolut söka runt online för att hitta rabattkoder eller kampanjer först. Det finns mängder av samlingssidor för rabattkoder, du kan söka på företagsnamnet och ”rabattkod” så kommer du få många resultat. Samma sak gäller med program för återbäring. Vissa ger för utvalda butiker, och vissa för alla. Om du har ett kreditkort, eller funderar på att skaffa ett, så bör du jämföra bonusar innan du väljer den som passar din livsstil bäst så att du kan spara mer pengar på babyprodukter.

Köp hållbara produkter – även om de är dyrare

Att köpa kvalitetsprodukter kostar mer, men då vet du att de håller och att det finns en marknad om du vill sälja det vidare sen. Spara aldrig in på säkerheten när det kommer till ditt barn, läs recensioner om företaget och prata med andra föräldrar om vad de kan rekommendera.

Vad kan du göra själv?

Många babyprodukter är onödigt dyra. Du kan lära dig att sy några enkla klädmodeller så att du inte måste köpa allt nytt när barnet växer. Barnmat är också något du kan göra själv, lär känna ditt barn och se vilken mosad rätt som blir favoriten.

Om du har behov av ett startkapital för att köpa det viktigaste, eller har hittat ett riktigt klipp med en rabattkod, så kan vi hjälpa dig med ett mindre lån. Fyll i ansökan och få svar på några minuter.

Tillbaka >