Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Semester i Sverige - Turista på hemmaplan i år

Semester i Sverige - Turista på hemmaplan i år

Har du någonsin pratat med någon om vad det finns att se i Sverige? Kanske har du ingen idé om vad som lockar turisterna till vårt avlånga land, eller så har du en hel lista med saker att göra och platser att se. Frågan är, hur mycket av Sverige har du sett och upplevt? Denna sommar kanske det är dags att turista lite i ditt eget land! Här är några saker som vi tycker är underbart med Sverige, som alla borde uppleva.

Viltsafari och allemansrätten

Att ha allemansrätt är inte en självklarhet för alla, så det är något vi både bör måna om, och utnyttja i Sverige. Om du inte har för vana att promenera i skogen så är det hög tid att dra på dig gummistövlarna och hämta bärkorgen. Beroende på tidpunkt på året kan du plocka lingon, blåbär, svamp och annat smarrigt från skogens egna förråd. Vill du göra skogsupplevelsen lite mer spännande? I Strömsund i Jämtland kan du gå på viltsafari. Ta chansen och se nordens svar på lejon, giraffer och noshörningar, nämligen björn, älg och järv, för att nämna några. Den svenska naturen har många fantastiska djur att skåda.

Norrland by Night

Att uppleva norrsken på vintern är något de flesta vill vara med om någon gång i livet, men midnattssolen är minst lika häftig! Kiruna är gruvstaden som just nu håller på att flyttas. Här kan du uppleva sol dygnet runt, fjällvandringar och tystnaden. Vandra hela eller delar av Kungsleden från Abisko, förbi Kebnekaise, hela vägen till Hemavan. I Luleå, Harads, kan du bo i hotell byggda uppe i trädkronorna. I Jukkasjärvi kan du se hur ett smält ishotell ser ut, och testa Stand Up Paddling på Torne älv. Om du kommer landvägen söderifrån så är ett stopp vid Höga Kusten, världens högsta kustlinje, ett måste.

Gotland - Sveriges svar på Grekland

Varför åka utomlands när allt du kan önska finns samlat på vår egen fantastiska ö? Här hittar du allt från party till kultur och natur. Upplev lugnet på Gotska Sandön, en liten ö med en vidsträckt strand, utanför Fårö där du kan tälta. Antal besökare är begränsat då hela ön är ett naturreservat. Passa även på att besöka något av raukområdena och spana in detta fantastiska naturfenomen, samt Lummelundagrottan. I Visby kan du känna historiens vingslag med både ringmuren, medeltida kyrkor och byggnader. Här bjuds det även på fest, evenemang och mycket annat skoj.

Vatten, skärgård och knubbsälar

Var du än bor i Sverige har du nära till kusten. Olika delar av landet bjuder på olika upplevelser, men låt oss titta lite närmare på de södrare delarna nu. På Västkusten kan du njuta av skärgården, och åka på sälsafari! Lär dig mer om knubbsälarna och njut av en härlig dag vid havet. Återigen, glöm Grekland och båtluffa i Bohuslän istället. Njut av skaldjur och underbar natur. I Östergötland hittar vi turistfavoriterna Göta kanal, Kolmårdens Djurpark och Vadstena Slott.

Vilka sevärdheter finns i ditt närområde? Gör någonting annorlunda i sommar och turista på hemmaplan!

Tillbaka >