Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Öka hushållskassan med dessa enkla knep

Öka hushållskassan med dessa enkla knep

Första kvartalet är snart över, och visst börjar vårkänslorna infinna sig? Hur har det gått med att hålla nyårslöftet? Lovade du också att du skulle spara mer pengar, men det har varit svårt att hålla? Det är aldrig för sent att förbättra sin hushållskassa! Här kommer några enkla knep för att få mer pengar över!

Det viktigaste är inte vad utan hur

För att uppnå nya mål så måste de vara rimliga och välplanerade. Om du alltid äter lunch på restaurang med arbetskamraterna så kommer det vara svårt att helt plötsligt ta med matlåda och sitta själv i fikarummet. Detta är dock ingen ursäkt för att skjuta upp en förändring. Försök övertala arbetskamraterna att ni tar med er matlåda på tisdagar och torsdagar, de kanske också behöver en bättre hushållskassa? Så det viktiga är inte vilka mål du sätter upp utan vägen till att nå målen. Detta för oss in på nästa punkt.

Planera alla inköp

Ibland räcker det inte med att “bara bestämma sig” för att bryta en vana. Att spendera för mycket pengar är en dålig vana, och det kräver motivation, beslutsamhet och en plan för att bryta vanan. Det är som vilken annan dålig vana som helst. Ge dig själv tid att fundera, har du motivationen? Är du beslutsam nog att stå fast vid dina nya vanor även när du är stressad eller ledsen? I så fall är det dags att börja jobba med själva planen! Planera alla inköp, alltifrån middagsmaten till nya kläder. Behöver du verkligen det du ska köpa, vad är egentligen nyttan? Kommer du ha glädje av prylen om tre månader? Om det gäller mat bör du överväga om det är ett hälsosamt och mättande alternativ, motsatta varor ger dig oftast dåligt samvete både för att du köpte det och för att du åt det.

Gör en budget

Se över dina utgifter och gör en plan för varje område där du kan minska utgifterna. Det går oftast att minska på alla utgifter, men det kräver hårt arbete. Sätt upp små delmål så att du inte ger upp direkt. Det är bättre att börja smått än att ge upp för att målen var ouppnåeliga. Här kan du läsa mer om hur du gör en hushållsbudget.

Lägg pengarna på att förverkliga drömmar

När du lägger pengar på något som ger dig mening och glädje så är det värt pengarna. Många gånger spenderar vi pengarna på sånt som vi tror gör oss glada, men egentligen är glädjen väldigt kortsiktig. Om du och kompisarna hoppar över några blöta utekvällar får ni istället råd med en weekend i Europa. Om du låter bli att köpa nya kläder ett par månader kan du betala för en vidareutbildning eller en kurs för en ny hobby. När du har en givande och meningsfull vardag så minskar behovet av att spendera pengar på tillfälliga och kortsiktiga glädjeämnen. Om du har en dröm som du vill uppfylla nu direkt, men behöver pengar för så kan vi hjälpa till. Vi ger lån till dig som vill uppfylla dina drömmar och bli den du önskar att vara.

Tillbaka >