Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Lån eller kreditkort – vilket är bäst?

Lån eller kreditkort – vilket är bäst?

Svaret på den frågan är att det beror vad du ska ha pengarna till. Behöver du bara kredit någon gång ibland, eller ofta? Här går vi igenom fördelar med båda alternativen så att du kan jämföra och bestämma vad som passar dig bäst.

Fördelar med kreditkort:

Bonusar

De flesta kreditkort ger dig bonus när du handlar med kortet, så även om det kan förekomma en årsavgift så kan du i längden tjäna på att ha ett kreditkort. Vissa kort ger mer bonus inom ett visst område. Om du till exempel reser mycket, handlar ofta på en viss butik eller gillar ett visst lag så är det en fördel att välja ett kreditkort som matchar dina intressen. Om du inte har ett specialintresse så finns det även kort med mer generell bonus där du kan använda poängen i en bonusshop eller till att betala av på fakturan.

Räntor

Med de flesta kort kan du låna räntefritt i upp till 60 dagar. Detta är en stor fördel om du jämför med snabblån där du betalar ränta och betalar tillbaka snabbt.

Försäkringar

När du använder kreditkortet för att betala resor ingår nästan alltid reseförsäkring, avbeställningsskydd och andra fördelar. Det finns kort som erbjuder ett mer omfattande försäkringsutbud vid shopping och inkomstbortfall, något som lån inte erbjuder.

Fördelar med snabblån:

Lättare att beviljas

Även om du har betalningsanmärkningar kan du beviljas ett snabblån, men du kan inte få ett kreditkort om så är fallet. Oftast är kraven för fast månadsinkomst mycket högre för ett kreditkort än vad det är för ett snabblån.

Ta sig ur en eventuell skuldfälla

Med ett kreditkort riskerar du att hamna i en mycket djupare skuldfälla då du hinner använda upp mycket pengar som du egentligen inte har. Många kreditkort har kreditgräns på upp till 100 0000 kr, men med ett snabblån kan du bara låna mindre summor (upp till 20 000 kr hos oss). Om du har problem att betala tillbaka i tid så är en mindre skuld att föredra.

Du lånar inte mer än vad du behöver

Detta knyter an lite till skuldfällan, om du redan har krediten i din plånbok så är det lättare att göra av med pengarna och sedan upptäcka att du har svårt att betala tillbaka. Om du måste ansöka om ett lån är det troligare att ditt inköp och din plan för hur du ska betala tillbaka är mer genomtänkt.

Fast avbetalningsplan

Med ett snabblån kan du planera din ekonomi bättre eftersom du vet hur mycket du ska betala på skulden varje månad. Med ett kreditkort är det lättare att göra impulsköp som du sedan får betala av i flera månader.

Du undviker kortbedrägeri

Tyvärr blir identitetskapningar och kortbedrägeri allt vanligare. När du ansöker om ett lån så kontaktar vi dig personligen och du måste verifiera din identitet innan lånet går igenom. Vi gör vårt bästa för att undvika att någon annan ska kunna ta ett lån i ditt namn.

Kontakta oss direkt om du behöver ett lån nu så får du svar inom 15 minuter.

Tillbaka >