Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Kom igång under semestern!

Kom igång under semestern!

Midsommar är för många startskottet på sommarledigheten, samtidigt som det är en bra tidpunkt att se över sin livssituation. Hur har året gått, och är du på rätt väg för att uppnå dina mål? Det finns kanske något du hade tänkt att du skulle göra men inte riktigt kommit igång med än? Då är semestern ett utmärkt tillfälle för att börja en ny rutin!

Jag lovade mig själv att börja träna

Hur många är vi inte som har givit nyårslöftet att börja träna, för att sen sluta så fort det blir lite stressigt, eller en förkylning håller i sig lite för länge? Under sommaren har du förhoppningsvis några veckor ledigt så att du kan komma in i en ny rutin. Börja med någonting enkelt, det viktiga är att skapa just rutinen att göra något nytt, när den sitter kan du börja utmana dig själv. På till exempel YouTube kan du hitta yogavideos så att du kan träna hemma. De finns i olika nivåer för att passa alla. Om du vill ha ett mer aktivt fitnessprogram att följa hittar du det också. De flesta videos visar dig övningar som du kan göra utan redskap, eller med sådant som du redan har hemma, som en stol eller en tjock bok. Om du föredrar att vara utomhus passar semestern utmärkt för att komma igång med promenader eller att jogga. Börja lätt så att du inte ger upp för att det blev för svårt! Efter ett par veckor kan du höja ribban.

Jag skulle börja laga mer hälsosam mat

Perfekt! Under sommaren är det lite roligare att äta mer frukt och grönt eftersom utbudet är större, eller i alla fall billigare. Om du har trädgård kan du odla och skörda, det finns få saker som är så tillfredsställande som en lunch du har lagat på råvaror från din egen trädgård. Testa olika ingredienser i salladen, våga blanda grönsakerna med frukt, bönor och nötter. Avsätt två dagar i veckan då du testar ett nytt hälsosamt recept. Försök inte att laga något nytt varje dag, då kommer du troligtvis att tröttna redan efter en vecka.

Jag ville lära mig något nytt i år

Än är det inte försent! Återigen, kolla på internet, det finns hur många kurser som helst online. Vissa kurser är gratis, vissa kostar pengar. Jämför priserna innan du bestämmer dig, och hos oss kan du låna ifall att du behöver hjälp med kursavgiften. Att lära sig något nytt är alltid en bra investering. Kanske är det något du kan börja jobba med och tjäna pengar på senare? Eller kan det utveckla dig i din nuvarande position så att du kan förhandla om bättre lön? Passa på att kika efter böcker som kan utveckla dig inom området du vill lära dig mer om. Kanske handlar det om att lära sig att koda, men det kan lika gärna vara personlig utveckling som att tänka mer positivt. På biblioteket kan du både låna riktiga böcker och e-böcker. Biblioteket är även en bra källa för att hitta lokala kurser eller inspirationskvällar.

Tillbaka >