Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Julklappar under 100 kr

Julklappar under 100 kr

Julen närmar sig med stormsteg och plånboken kanske redan gapar tom? Oroa dig inte, här kommer några enkla tips på roliga julklappar. Allt du behöver är lite tålamod och en vilja att pyssla så får du lätt ihop ett gäng julklappar under 100 kr!

Julklapp till barnen (eller den barnslige)

För barn är det viktigaste att få del av din tid, så planera en heldag fylld av roliga (gratis) aktiviteter. Förbered en skattkarta som du ger i julklapp. Rita upp den på gammalt papper och bränn kanterna så att det ser ut som en riktig skattkarta. Bestäm en dag då ni klär ut er till pirater och följer kartan. Kanske leder den till en uppgift som måste utföras för att få nästa ledtråd? Låt fantasin flöda och anpassa skatten efter din budget, det kanske är ingredienserna till en kaka ni bakar ihop?

Julklapp till en person som gillar inredning

När det kommer till inredning är YouTube din bästa vän för inspiration. Det finns miljoner videos som beskriver enkla inredningstips som du kan göra själv. Du kan till exempel köpa billiga ljusslingor som du lägger i en glasburk, eller gör snygga blommor av äggkartong till varje ljuskälla. Varför inte fästa estetiska foton längst med slingan så att det blir ett konstverk? Just glasburkar kan även användas till att göra snöglober eller en installation av miniväxter.

Julklapp till en matglad

För en julklapp under 100 kr till en matglad har vi två förslag. Det första är förstås att bjuda på en hemlagad festmåltid. Om du håller dig till säsongens grönsaker behöver det inte bli dyrt. Det andra är att köpa en snygg anteckningsbok med lite hårdare papper där du klistrar in bilder på måltider och recept som du gillar. Det blir både personligt och en inspiration för er att laga mat ihop.

Julklapp till en modeintresserad

Du behöver inte köpa dyra plagg för att ge något trendigt. Gå igenom din egen garderob eller köp något billigt på second hand som du sedan kan göra om. Återigen är YouTube en källa för inspiration. Om du söker på DIY (do it yourself) så får du massa smarta tips på julklappar under 100 kr. Det finns inspiration för alla nivåer, många gånger behövs ingen symaskin utan endast sax och eventuellt tråd och synål. Det finns bland annat exempel på hur du kan göra om en gammal t-shirt till en väska eller ett par leggings till ett linne.

Julklapp till den som inte behöver något

Det är inte bara barn som gillar att spendera mer tid med dig. Oavsett vem som ska få gåvan är din tid det bästa du kan ge. Planera en picknick, filmkväll, skridskotur eller annat som inte behöver kosta så mycket. Det viktigaste är att du spenderar tid med personen. Om ni är lite mer intima med varandra kanske något mer romantiskt passar bättre, som en massage eller hemma-spa-behandling. Skriv ner gåvan på ett snyggt kort, gärna med en fin bild som du har tagit själv så blir det mer personligt.

Tillbaka >