Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Jämför lån för att hitta det bästa lånet för dig

Jämför lån för att hitta det bästa lånet för dig

När du behöver ett snabblån brinner det oftast i knutarna. Du behöver pengarna så fort som möjligt och med minsta krångel, men gör dig själv en tjänst och lägg en timme eller två på att jämföra lån innan du bestämmer dig. Det kan du spara pengar på i det långa loppet. Nedan följer några tips på vad du bör se extra på när du jämför lån.

Genomskåda marknadsföringen

Många lån marknadsförs som ”gratis lån”, men det är oftast inte hela sanningen. Det finns flera avgifter som kan tillkomma, som ansökningsavgift eller aviavgift. Ett ”lån utan ränta” är vanligtvis ett lån utan nominell ränta, men du måste se till den effektiva räntan och vad slutpriset faktiskt blir, inte bara lyssna på vad reklamen för lånet säger. Den effektiva räntan tar med alla kostnader för lånet såsom avgifter. Den måste presenteras, så du ska alltid kunna se vad räntan blir, samt hur mycket du ska betala tillbaka. Om detta inte framgår tydligt så är det ett första tecken på att långivaren inte är att lita på då de inte följer Konsumentkreditlagen. Bara för att du har sett reklam om företaget på TV betyder det inte att det är bäst kreditgivare för dig. Gör din egen research så att du kan bilda dig din egen uppfattning och fatta ett bättre beslut.

Läs recensioner

Ta reda på vad andra tycker om lånen innan du bestämmer dig för en långivare. Recensioner som ligger på långivarens egen sida bör du vara extra källkritisk till eftersom de själva väljer vad som syns på webbplatsen.Troligtvis har de bara valt ut de positiva omdömena så att du som ny kund ska få en positiv bild. De kan givetvis också vara sanna, men det kan finnas mer som du inte ser vid en första titt. I oberoende forum, på jämförelsesajter eller bland dina vänner och bekanta kommer du att hitta en mer rättvis och sann bild av de olika långivarna. Där blandas nämligen positiva och negativa omdömen och du kan själv avgöra vilken långivare som har de styrkor som du eftersöker.

Vad blir slutpriset?

Det kanske viktigaste när du lånar pengar är att se vad slutkostnaden för ditt lån blir. Läs på om den effektiva räntan och vad siffrorna egentligen betyder så att du hittar det lån som passar dig bäst. Det kanske blir dyrare att låna under en längre tid, men om du inte kommer kunna betala tillbaka på kortare tid så tjänar du ingenting på det eftersom du kommer få betala förseningsavgifter. Jämför alltså inte enbart priset utan priset i förhållande till din situation. Hur mycket behöver du egentligen låna och hur snabbt kan du betala tillbaka allt? Var ärlig och rättvis så sparar du pengar. Jämför även förseningsavgifter ifall att du skulle hamna i den situationen. Du vill inte få en obehaglig överraskning om du inte kan betala tillbaka i tid.

Våra lån är enkla att jämföra under ”faktablad för lån” där du ser slutpriset och alla enskilda kostnader beroende på summa och återbetalningstid.

Tillbaka >