Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Hur fungerar en kreditprövning?

Hur fungerar en kreditprövning?

När vi får in en låneansökan görs alltid en kreditprövning. Denna görs för att vi ska se ditt kreditvärde, det vill säga om du har ekonomisk förmåga att betala tillbaka lånet som du har ansökt om.

Kreditprövning från Bisnode

Till skillnad från många andra kreditgivare kan du låna utan UC hos oss. UC står för Upplysningscentralen, och är en av de större kreditupplysningsföretagen som används av de traditionella bankerna. Vi använder Bisnode som kreditupplysningsföretag, vilket innebär att din förfrågan inte registreras hos UC. Bisnode hämtar information främst från Skatteverket, Kronofogden och Tingsrätten för att sammanställa ditt kreditvärde.

Kreditprövningen från Bisnode konfirmerar att din folkbokföringsadress stämmer med den du har angivit till oss. Vi får även information om din nuvarande inkomst samt om du har några betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden. Om du har skulder kan vi tyvärr inte bevilja något lån till dig då det innebär för stor risk. Om du har en betalningsanmärkning men en ordnad ekonomi i dagsläget kan vi välja att bevilja ett lån till dig. Om vi behöver ytterligare information för att kunna fatta ett beslut så kommer vi att kontakta dig, annars har du svar på din ansökan inom 15 minuter.

Kreditupplysningen är lika mycket en säkerhet för dig

Visserligen använder vi oss av kreditupplysningen för att försäkra oss om att du kan betala tillbaka, men det är även en extra säkerhet för dig. I svåra och pressade situationer kan vi människor fatta beslut som inte alltid är bra för oss. Om du är i en ekonomisk situation som du har svårt att ta dig ur så är ett lån antagligen inte den bästa lösningen. Om du inte kan betala tillbaka lånet sen kan du få betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden, vilket kommer göra din situation ännu värre. I dessa situationer är det bättre att du kontaktar kommunen för att få hjälp att göra en budget och styra upp din ekonomi. Kontakta även eventuella långivare så att ni snabbt kan göra upp en ny avbetalningsplan. Att inte bevilja lån till personer som befinner sig i en sådan situation är del av ansvarsfull långivning. Vi vill inte göra din situation värre, utan beviljar lån när det kan vara en hjälp som du har råd med.

När en kreditupplysning görs ska även du delges information om denna. Om någon försöker ta ett lån i ditt namn kommer du alltså få information om detta. Du får även veta hos vilken långivare ansökan har skett så att du snabbt kan kontakta dem för att förhindra att lånet går igenom.

Finansiell hjälp från Creditstar

Om du är i behov av ett lån just nu så tveka inte att fylla i vår låneansökan. Om du blir godkänd så har du pengarna på kontot inom 15 minuter. När ditt lån är betalat kan du ansöka om ett nytt lån. Om du har skött dina återbetalningar, och din ekonomi inte har blivit sämre sen förra lånet, så kan du beviljas ett högre lånebelopp. En ny kreditupplysning görs vid varje låneansökan. Hör av dig om du har några frågor!

Tillbaka >