Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Fynda på mellandagsrean

Fynda på mellandagsrean

Snart är det dags för mellandagsrean, julens höjdpunkt för många! Ordet rea får bara användas för varor till ett väsentligt nedsatt pris, som gäller under en begränsad tidsperiod. Mellandagsrean gäller generellt den 25-30 december, alltså dagarna mellan julafton och nyårsafton. Vissa butiker startar dock sin rea redan innan julafton, och vissa kan ha rea långt in i februari, men då har den oftast börjat kallas för vinterrea istället. Men är rean så bra som butikerna vill få oss att tro? Självklart, bara du planerar innan du ger dig ut i trängseln! Det är lätt att fatta beslut på plats och bara komma hem med impulsköp istället för det du egentligen skulle ha. Läs våra tips och spara pengar på mellandagsrean 2017!

Planera dina inköp

Planeringen innebär inte att du funderar lite på resan in till stan över vad du skulle vilja ha för nya kläder, nej planeringen börjar redan idag. Vad är det du faktiskt behöver, och behöver du det just nu? Att köpa något vid fel tidpunkt kan bli dyrare även om det är på rea, för tänk om du inte behöver det sen? Skriv en inköpslista så att du inte rycks med i köphetsen.

Varning för impulsköp

När du planerar dina inköp kan du även undvika impulsköp i butiken. Butikernas mål är att rensa ur lagret för att få plats med de nya produkterna som ska komma in i samband med årsskiftet. De använder därför trix för att få dig att köpa vissa varor som de inte har fått sålt. De placerar dem i mittgångarna, vid ingången, kassorna och rulltrapporna. I korgarna blandas sedan många olika prisklasser som marknadsförs med det billigaste priset. Detta gör att allt ses som ett klipp, men om du lugnar ner dig, räknar till 10 och funderar på om du behöver varan, när du kommer att använda den, om du skulle ha köpt den till fullpris och hur många gånger du kan tänkas använda den, först då får du svaret på om det är ett klipp eller inte. Tänk på att många av varorna som sagt är det som butiken inte har fått sålt eller ska utgå ur sortimentet, så är det verkligen så där snyggt och användbart som du vill att det ska vara, eller blir det billiga priset i själva verket bara en utgift för något du aldrig kommer att använda?

Jämför priset innan du ger dig ut

Efter att du har planerat dina köp, kolla på jämförelsesajter online. Vad kostar varan om du beställer den från butikens e-shop? Vad kostar samma märke, eller en liknande produkt från ett annat företag? Finns det alternativ till den varan som du har spanat in? Skriv ner allt eller spara som bokmärken i din telefon så att du kan jämföra mot reapriset i butiken sen.

Hittat ett klipp med du har inte pengarna?

Om du har hittat något som du har planerat att köpa, men inte har råd med nu efter all julklappshandel, så kan vi hjälpa dig med ett snabblån. Om det är första gången du lånar från oss kan du beviljas upp till 5000 kr, vilket oftast räcker bra som hjälp för det planerade inköpet, och fortfarande är enkelt att betala tillbaka när nästa lön kommer. Missa inte chansen att fynda på årets mellandagsrea!

Tillbaka >