Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Finansiering av renovering hemma

Finansiering av renovering hemma

För renoveringar i hemmet finns det olika kategorier, och vilken typ av finansiering som krävs kan variera. Försök att alltid planera och budgetera din renovering i största möjliga mån, annars är det lätt att gå över det tänkta priset. Försök att göra så mycket som möjligt själv, men bara om du är säker på att du gör rätt. Om det visar sig att du gjorde fel, eller anställer en fuskbyggare kan renoveringen bli bra mycket dyrare än vad du hade planerat. Ta alltid in offerter från flera olika hantverkare, och be om rekommendationer. Se även över om du kan få ROT-avdrag för renoveringen så att det blir billigare.

Större renoveringar

Att helrenovera kök eller badrum blir oftast ganska dyrt, då du bör ha hantverkare till att riva ut det gamla, kanske dra om el- och vattenledningar samt installera ny inredning och material. Utöver det tillkommer kostnaderna för de nya produkterna såsom vitvaror och kakel. Arbetet sträcker sig oftast under en längre period, och brukar kosta runt 50 000 – 100 000 kr. För att finansiera en större renovering finns olika alternativ. Billigast blir det om du först sparar ihop pengarna så att du kan betala renoveringen utan lån. Om du har möjlighet att utöka ditt befintliga bolån så är det annars det lånet med lägst ränta. Banken kan även godkänna ett större privatlån utan säkerhet. Ett snabblån är lättare att bli godkänd för, men täcker oftast inte hela kostnaden för ett större renovering. Det kan dock vara till hjälp om du inte har kunnat sparat ihop riktigt hela beloppet till exempel.

Oförutsedda renoveringar

Om du råkar ut för en vattenskada, ett fönster går sönder eller det uppstår en mindre brand i hemmet så kan du behöva pengar snabbt. Ibland finns helt enkelt inte en buffert för oförutsedda utgifter, och då kan ett snabblån vara till stor hjälp. Storleken på snabblån täcker nästan alla oförutsedda utgifter för renoveringar. Eftersom du får pengarna samma dag så kan du direkt betala hantverkare eller köpa nytt av det som har gått sönder. Se till att du har en bra hemförsäkring som ger dig ersättning om dina saker skadas, då kan du få tillbaka pengar om olyckan är framme.

Spara pengar genom renovering

När du planerar en renovering måste du även räkna in den kommande vinsten. Om du till exempel lånar pengar idag för att investera i energibesparande lösningar så sparar du pengar i framtiden. Om du installerar en bättre värmepump, eller byter fönster så att värmen stannar kvar inomhus så kommer dina energikostnader att sjunka. Denna typ av investeringar kan även öka värdet av din bostad. För vissa energibesparande åtgärder kan du söka bidrag, det kan du läsa mer om hos Energimyndigheten. Den här typen av renoveringar görs med fördel då det är extrapris eller specialerbjudanden på det du vill åtgärda. Om du har tid att avvakta bör du vänta in ett sådant tillfälle. När möjligheten ges kan du ta ett snabblån för att direkt kunna finansiera renoveringen till ett bättre pris.

Tillbaka >