Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Extrajobb online

Extrajobb online

Vi kan alla behöva lite extra pengar ibland. Kanske vill du åka på en längre semester, har bestämt dig för att spara lite extra till pensionen, eller sparar till kontantinsatsen för en ny bostad. Ett smart sätt för att komma igång med sparandet är att skaffa ett extrajobb och låta alla pengar du tjänar där gå direkt till sparkontot. Om du kan hitta ett extrajobb online så är det ett riktigt bra alternativ. Då kan du jobba hemifrån, och vanligtvis på tider som passar dig. Fundera först på vad du är bra på, och vad du tycker är roligt att göra. Det är lättare att skapa en rutin och lyckas om ditt nya extajobb online inte är svårt för dig att utföra.

Här är några tips på vad du kan göra!

Finns ditt eget yrke online?

Om du kan hitta ett extrajobb online inom ditt eget yrke är det alltid bättre eftersom du har den erfarenhet som många efterfrågar. Nästan alla tjänster erbjuds online, så det finns en stor chans att du hittar ett företag som behöver extrapersonal, eller så kan du starta ditt eget företag online. Om du kan motta och skicka dokument via email, eller erbjuda rådgivning via videosamtal, så har du goda förutsättningar att kunna jobba online.

Skribent eller översättare

För att få kunder online måste man synas i sökresultaten, många företag online efterfrågar därför skribenter som både har kunskap inom SEO, och är duktiga på språk. Om du är tvåspråkig finns det stora möjligheter att hitta översättningsjobb. Tänk dock på att det krävs mer än att man kan prata språket, att skriva är en konst som du kan träna upp om du är intresserad.

Influencer och bloggare

Drömjobbet för många är kanske att blogga om sitt eget liv, tyvärr är det inte många som lyckas tjäna pengar på det. Om du har ett starkt intresse för något speciellt kan du dock nå framgångar. Läs på om vad som krävs för att lyckas få många följare och var beredd på att det kommer ta lite tid. Det här är inte extrajobbet online om du behöver snabba pengar.

Kundservice

Många företag anställer extrapersonal för kundtjänsten, det kan handla om att svara på mail, i telefonen eller chatten på obekväma arbetstider. Det finns sällan krav på att du måste befinna dig på kontoret, även om en introduktionskurs på plats kan förekomma.

Göra hemsidor

Om du vet hur man gör hemsidor pysslar du säkert redan med detta extrajobb online. Det här är dock ett ämne som du med intresse för onlinevärlden kan lära dig relativt snabbt. Det kan handla om lättare programmering, webbdesign eller video- och bildredigering. Via en plattform online kan du sedan erbjuda dina tjänster, eller satsa på att skapa egna affiliatehemsidor.

Läxhjälp eller lärare

Läxhjälp online har blivit väldigt populärt och det finns flera plattformar som erbjuder dessa tjänster. Detta passar perfekt för dig som precis har avslutat en kurs, då har du allt färskt i minnet. Beroende på din egen kunskapsnivå kan du erbjuda hjälp inom passande ämnen. Om du är driven och marknadsför dig själv kan du även erbjuda onlinekurser via videosamtal som egenföretagare, annars finns det plattformar även för den typen av jobb.

Tillbaka >