Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Billigare sommarplaner och de bästa erbjudandena

Billigare sommarplaner och de bästa erbjudandena

Visst har det blivit lite varmare? Har du plockat fram sommargarderoben än? Om semesterveckorna redan är klara så är det hög tid att börja planera sommaren, även om det känns som att den inte riktigt är här än. Precis som med det mesta så gäller det att vara ute i god tid för att få de bästa erbjudandena, så kom igång nu direkt! Här är en guide för att du ska komma igång.

Bestäm vad du vill göra

För att kunna göra en budget måste du veta vad du vill göra samt vilka veckor du har till ditt förfogande. Just under sommaren är det mesta dyrare eftersom efterfrågan är större. För billiga resmål är det bäst att kolla platser som inte är i högsäsong. Det kanske betyder att du inte får toppenväder, men det kanske finns andra aktiviteter du vill passa på att fokusera på? Tänk även över hur du kan spara pengar under tiden. Det kanske passar bättre att bo i lägenhet och laga mat hemma istället för att bo på hotell och äta på restaurang varje dag? Eller ha en lite längre gångväg till stranden om det gör att du sparar hundralappar?

Finns det något som du kan göra som är gratis?

Kan du komma på alternativ som är gratis, eller i alla fall billigare? Du kanske känner någon som har en sommarstuga som kommer att stå tom medan du har semester så att du kan låna den? Eller varför inte prova house swapping, där ni byter boende med en annan familj, antingen i Sverige eller utomlands. Detta är speciellt populärt bland svenskar som bor utomlands och ska komma hem och hälsa på släkt och vänner under sommaren. Kolla gärna i grupper för utlandssvenskar på till exempel Facebook.

Vilka erbjudanden får du via kreditkortet?

Om du har ett kreditkort har du troligtvis tillgång till reserelaterade rabatter och erbjudanden. Det brukar finnas rabatter både på hyrbil och hotell, eller erbjudanden på utvalda restauranger och sevärdheter. De flesta kreditkort ger dig även en reseförsäkring med avbeställningsskydd, något som kan spara dig mycket pengar ifall att du av någon anledning måste boka av resan.

Kolla erbjudanden direkt från flygbolagen

Om du ska flyga under sommaren så måste du givetvis jämföra pris på flygbiljetter. En annan viktig del är att hålla koll på hemsidorna för potentiella flygbolag, eller signa upp dig för att motta deras nyhetsbrev. Nästan alla flygbolag har erbjudanden när du kan boka biljetter billigare. Det är oftast för biljetter som bokas långt i förväg, som nu till exempel om du ska resa i sommar!

Leta rabattkoder

Beroende på vad det är du vill göra i sommar så kan rabattkoder vara till hjälp för ett billigare pris. Om du till exempel ska inhandla något som du planerar att använda under semestern, som en cykel, tält eller en trädgårdspool så kan du hitta rabattkoder och erbjudanden om du söker online. Om du hittar ett riktigt klipp men inte har pengarna just då, så kan du enkelt låna från oss på Creditstar, och betala tillbaka vid ett senare tillfälle.

Vi önskar dig en riktigt trevlig sommar!

Tillbaka >