Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Billiga festtips för fotbolls-VM 2018

Billiga festtips för fotbolls-VM 2018

Varför inte göra det lite extra festligt under fotbolls-VM? Bjud in nära och kära, eller kanske de som bor i kvarteret på en riktig fotbollsfest! Fördelen med en fotbollsfest är att det blir extra roligt att titta på matcherna, samtidigt som de som inte är så intresserade av själva fotbollen kan underhålla sig med annat. Här är några billiga tips för att göra matcherna till en riktig helkväll.

Lekar

Quiz – gör ett quiz med fotbollsfrågor. Lägg nivån på frågorna utifrån den allmänna kunskapen i gruppen. Om barn deltar kan det vara bra att ha lite lättare frågor som även de kan, som vad Sveriges målvakt heter, hur många spelare det är på planen eller vad en straff är. Det är roligast om det finns några frågor man kan, några man kan om man tänker efter, och några som man helt enkelt får gissa på. Svårare frågor kan handla om laguppställning från tidigare år, vilka som var finalister eller vem som gjorde första/sista målet i tidigare års VM. Glöm inte att samla in alla telefoner innan ni sätter igång så att inget lag kan fuska!

Aktiva lekar – om ni har plats att leka utomhus kan ni anordna fotbollsrelaterade turneringar som dribbling, straffar eller räkna tillslag innan bollen nuddar marken. Dessa lekar passar framförallt om ni har rastlösa barn eller personer som inte är intresserade av matcherna med i gänget.

Dekorationer

Att piffa till stället ger en helt annan feststämning. Att pynta för fotboll kan innebära tandpetare med svenska flaggor i tilltugget. Om gänget hejar på olika lag kan du förbereda vimplar för respektive lag, eller dekorera med serpentiner och ballonger i rätt färger. För den som är extra pysslig är bandanas kul. Uppmuntra även gästerna att klä sig i fotbollströjor och ta med sig matchrelaterade tillbehör, men skippa bengalerna och tutor!

Mat och snacks

Fotboll förknippas kanske främst med varmkorv eller chips. Det kan vara kul att bjuda på just traditionellt förknippad mat på festen. Om du föredrar att lägga lite mer tid på förberedelserna så finns det många varianter av tilltugg, i olika svårighetsgrad. Försök att hålla dig till ett tema för att göra det extra festligt. Det kan vara mat i en viss färg eller form, eller traditionell mat från landet ni håller på, eller varför inte från landet ni möter? Det kan bli en spännande resa i matkultur att endast bjuda på motståndarlagets traditionella rätter. Till efterrätt passar en tårta som ser ut som en fotboll (du kan blanda choklad i grädden för att göra de mörka rutorna), kanske chokladbollar eller muffins som också är enkla att dekorera i fotbollsfärger.

Glöm inte att ta många bilder! Om du gör ett event på Facebook innan där du bjuder in deltagarna, så kan alla dela sina bilder där. Ha även en spellista redo, gärna med tidigare års VM-låtar och andra fotbollsrelaterade klassiker, då kan festen fortsätta ända fram på morgonkvisten.

Tillbaka >