Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

Aktiviteter på sportlovet

Aktiviteter på sportlovet

Ska du vara ledig med barnen under sportlovet? Välbefinnande är kopplat till hur vi tar hand om vår kropp och själ. Var en god förebild för dina barn, de gör som du gör och inte som du säger att de ska göra. Om ni inte är vana att röra på er tillsammans, ta detta sportlov i akt och kom igång! Aktiva barn presterar bättre i skolan, har lättare att koncentrera sig samt att slappna av. Att sporta behöver inte vara dyrt, här är några tips på hur ni kan komma igång.

Hur kommer vi igång med att vara aktiva?

Det första ni måste göra är att hitta något ni tycker är kul. För att hålla fast vid positiva vanor måste vi antingen tycka att det är roligt, eller se fördelarna med vanan. Om dina barn redan har en aktivitet de tycker är roliga så är det enkelt för dig att börja delta. Du behöver inte vara bra på aktiviteten, det viktiga är att du visar dina barn att du vill spendera tid med dem. Du visar samtidigt att man inte måste vara bäst, eller ens särskilt bra på något för att kunna ha kul. Ni kan även välja att testa en helt ny aktivitet så att ni kan lära er tillsammans. Det viktigaste är att ni har roligt, om det känns som ett tvång kommer det inte att bli en god vana.

Det är teknikens fel att mitt barn inte vill röra på sig

Vi måste lära oss att leva med tekniken, det kommer aldrig bli som när du var barn igen. Försök att se tekniken som en fördel. Vad kan du göra för att integrera den i aktiviteten? Finns det program där ni kan lära er något nytt tillsammans? Dans, gympa, yoga och stretching är alla populära på Youtube och ni kan hitta många instruktionsfilmer att titta på. Kan du använda appar eller skapa en rapport som visar utvecklingen av aktiviteterna? Kanske ett belöningssystem eller tävlingsmoment passar dina barn? Om ditt barn är en linslus kanske ni kan göra ett aktivitetskollage med en bild eller filmsnutt från varje dag under ett år?

Träna tillsammans

Kolla upp vad som finns i ert närområde. Erbjuder kommunen eller sportcenter i närheten familjepass? På många platser i Sverige erbjuds bland annat familjeyoga, -gympa, -kampsport och -simning. Just på sportlovet brukar det också finnas prova-på-pass så att ni kan testa flera olika aktiviteter och hitta er favorit tillsammans.

Lär dina barn en ny aktivitet

Beroende på vädret under sportlovet så är veckan utmärkt för att lära sig något nytt. Ju tidigare du lär dina barn att simma, cykla, åka skridskor och skidor desto fler chanser har ni att utföra aktiviteter tillsammans. Dessa aktiviteter glömmer man heller inte efter att man lärt sig dem, så det gör ingenting om ni inte har möjlighet att utöva dem så ofta. Om du är duktig på någon annan sport kan du även lära dina barn den. Tänk på att lärandet ska vara roligt, inte kravfyllt.

Vi på Creditstar önskar er ett trevligt och aktivt sportlov!

Tillbaka >