Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

7 tips för att betala av lån

7 tips för att betala av lån

Ibland är utgifterna högre än inkomsten och då kan det behövas ett snabblån. Denna typ av lån är ingen långsiktig lösning på finansiella problem, men ett extra stöd som du kan ta hjälp av ibland. Det viktigaste innan du tar ett snabblån är att fundera över hur du ska betala av lånet. Här följer 7 tips.

Ansök inte om mer än du behöver och se till att du kan betala tillbaka i tid

Om du behöver låna 5000 kr och lönen kommer om sju dagar, ansök om lån i förhållande till det. Det finns ingen mening i att ansöka om ett större lån, eller att betala tillbaka senare om det gör att kostnaderna för lånet blir högre.

Planera dina utgifter medan du betalar tillbaka

Att ta ett lån kostar trots allt pengar, så planera in denna extrakostnad i din budget. Du kanske måste ta med matlåda till jobbet istället för att äta ute några dagar i veckan. Eller så kanske du får stå över en utekväll för att spara in ett gäng hundralappar.

Gör en budget

För att genomföra punkt två krävs det att du vet vad du spenderar dina pengar på. Det finns enkla appar som du kan ladda ner för att få koll på var pengarna går. När du sedan har en bättre överblick blir det lättare att se vad du kan börja spara pengar på, är det kanske kaffe på stan, godis, krogbesök eller nya skor som äter upp din lön?

Planera dina inköp

Nu när du har bättre koll på din budget kan du även planera dina inköp bättre. Det lättaste sättet att spara på är att bara köpa det du behöver. Om du har en inköpslista med veckans mat, och håller dig till den, så kommer du inte hem med massa snacks och varor från mittgångarna som du egentligen inte behövde. Samma sak gäller vid klädshopping eller i onlinebutiker. Tänk över dina inköp och sluta med impulsköpen så kommer pengarna att räcka till att betala tillbaka lånet.

Tjäna extrapengar

För att kunna betala av lånet måste du få in pengar. Om din vanliga inkomst inte räcker till kanske det är dags att skaffa en extra inkomst. Det finns många extrajobb online som du kan göra hemifrån. Du kanske kan börja tjäna pengar på din hobby? Annars kan det vara en idé att gå igenom garderoberna och se om det finns något du kan sälja.

Börja spara

Okej, att spara när du har en skuld är inte det enklaste, men det är värt mödan. Se ditt sparande som en fast utgift som du måste betala lika mycket som att du måste betala hyran och elräkningen. Börja med en mindre summa och låt den växa med tiden, till att börja med är det själva vanan att spara pengar du vill åt.

Kontakta långivaren

Om du redan kommit till den punkten att du har problem med att betala tillbaka i tid, så kontakta din långivare. Du kan nå vår kundtjänst måndag – fredag 8.00-17.00 på telefonnummer 08 - 525 008 59.

Tillbaka >