Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

7 gratis sommaraktiviteter

7 gratis sommaraktiviteter

Visst är det tråkigt att ha semester när plånboken gapar tom? Har du hamnat i den trista tankebanan “det finns ingenting att göra, jag har inte råd”? I så fall har vi lösningen! Här är listan på 7 gratis sommaraktiviteter. Det kan behövas en liten slant till bussen och matsäcken, så om du behöver ett startkapital kan du först spana in vilka lån vi erbjuder.

Ut i naturen!

Att ha möjlighet att utnyttja allemansrätten är något vi ska vara stolta över i Sverige. Nära till skog är det också oavsett var du bor. Om det inte är läge för att plocka bär eller svamp kan du studera växtligheten och djurlivet. Kan du namnet på träden och fåglarna? Packa matsäck, njut av lugnet och ladda batterierna.

Ta dig till närmsta sjö

Har vi inte tur som bor i ett land med så många sjöar och vattendrag? Att vara nära vatten är avslappnande även en mulig dag. Om solen skiner passa på att bada. Annars kanske fiske, kanotpaddling eller andra vattenaktiviteter kan locka? Kanske dags att ta upp akvarellmålning om du hellre stannar på stranden?

Titta på djur

Skippa Skansen och Kolmården i år och besök en 4H-gård istället. Lika kul för barn som för vuxna, och du får chansen att se hur djurskötsel i Sverige går till. Det kan krävas en bil- eller busstur, men det finns 4H-gårdar över nästan hela Sverige. Om inte kanske det finns en snäll bonde i närheten som ni kan få besöka?

Museum med gratis inträde

Många museum i Sverige har redan gratis inträde, och många är gratis eller med reducerade priser under sommarlovet. Om ni ändå ska ut och bila i Sverige så kolla upp om ni kommer att passera någon utställning, sevärdhet eller annat intressant att besöka.

Turista i din stad

Har du tagit dig tid att turista i din egen stad? Vad har ni för sevärdheter? Nästan alla städer har något unikt att se, har ni kanske en vacker kyrka, borg eller runsten? Gå på stadsvandring och se hur arkitekturen skiljer sig i de olika stadsdelarna. Även modernare byggnader har sin unika charm.

Festivaler i stan

De flesta städer har sin egen stadsfestival, fullspäckade med gratis sommaraktiviteter. Det kan delas ut gratis mat eller annat att prova på. Oftast finns det mycket kul för barnen, som hoppborg och ansiktsmålning. Gratis konserter och aktiviteter är ett givet inslag. Kolla upp i förväg vad som händer i din, och närliggande städer. En tur med bussen eller tåget behöver inte bli dyrt och är samtidigt en rolig aktivitet för den som inte reser så ofta.

Vad händer i parken?

Sveriges parker är fantastiska, och oftast fyllda av roliga aktiviteter. Leta upp sommarprogram för parker i din stad. Oftast bjuds det både på gratis teater, musik och filmvisning. Du kan dessutom hitta föreläsningar och workshops som hålls i parker eller andra allmänna platser i staden, som biblioteket till exempel. Passa även på att besöka parker som ligger i andra stadsdelar, det ger dig en ypperlig chans att se mer av din stad.

Tillbaka >