Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

5 tips för en lyckad och billig nyårsfest

5 tips för en lyckad och billig nyårsfest

Hemligheten till en riktigt lyckad nyårsfest, till ett lågt pris, är att få billiga saker att se och kännas lyxiga. Här kommer 5 tips så att du kan förbereda tidernas fest utan att bränna hål i plånboken!

Nyårsmaten

Nyår är givetvis förknippat med glamor och extra allt när det kommer till lyx. Du kan dock förbereda billig nyårsmat och samtidigt inge en känsla av lyx. Satsa på en buffé med många små rätter, eller en trerättersmeny. Vegetariska alternativ blir oftast billigare än kött, fisk eller skaldjur.

Satsa på lite exklusivare tillbehör istället då du inte behöver så stor mängd. Var noga med hur du presenterar maten, en snygg uppläggning kan få till och med falukorv att se lyxigt ut! Garnera med färska örter eller exotiska frukter, eller ringla över sås som de gör på restaurang.

Laga hellre något du är säker på så att du vet att det blir gott än att testa ett helt nytt recept som kanske blir en sämre smakupplevelse. Till efterrätt kan du med fördel servera någonting mer ovanligt som alla kanske inte har provat tidigare, det ger kvällen ett speciellt minne.

Nyårsdekoration och dukning

Att dekorera är kul samtidigt som det visar dina gäster att du har lagt ner tid på förberedelserna, det får dem att känna sig extra viktiga. Välj gärna ett färgtema som du kan följa både på ballonger och serpentiner, som vid dukningen och inbjudningskort. Om du vill att även gästerna ska passa in så väljer du med fördel ett färgtema eller stil som är lätt att klä sig i, och skriver det på inbjudningskortet som klädkod.

Gör snygga placeringskort för dukningen. Om det bjuds på buffé kan du göra små kort vid varje rätt som beskriver vad det är. Om det bjuds på trerätters så kan du placera ut menykort. Ge dina rätter läckra namn, och nämn de exklusiva tillbehören eller något annat som gör rätten unik.

Nyårsdryck

Nyårsbubbel kan bli en dyr historia om du ska handla till ett större sällskap. Du kan skriva på inbjudan att gästerna tar med sig egen dryck, eller se över sortimentet för billigare alternativ. Bjud gärna på bål som välkomstdrink, det kan du enkelt matcha med temat och göra lyxigt, samt göra både med eller utan alkohol.

Nyårsaccessoarer

För att ge din nyårsfest det där lilla extra så måste du har roliga festaccessoarer såsom hattar, diadem och festliga glasögon. Om du inte är så pysslig själv kan du spara på lite kartonger, köpa blompinnar, piprensare, glitter och lim och sätta gästerna på att tillverka sina egna accessoarer. Det kommer garanterat att locka till mycket skratt! Om ditt gäng gillar att dela bilder på sociala medier kan du sätta upp en fotohörna med ramar ni gör själva eller om du har en eller flera stora ramar som kan användas under kvällen.

Lek och dans

Beroende på hur förtjust ditt gäng är i lekar kan du planera in allt från quiz till femkamp. Försök att flytta undan möbler redan i förväg så att det finns plats för dans efter maten.

Det viktigaste är att ni har roligt tillsammans, så planera nyårsfesten så att den passar er.

Gott nytt år önskar vi på Creditstar!

Tillbaka >