Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

5 produkter du alltid bör shoppa second hand

5 produkter du alltid bör shoppa second hand

Att shoppa second hand är bra för både din plånbok och för miljön. Du kan hitta begagnade prylar både i vinstdrivande butiker, eller butiker som drivs av välgörenhetsorganisationer. Om du handlar second hand över nätet är det främst privatpersoner som säljer saker de inte behöver längre. Om du handlar begagnat av privatpersoner bör du fortfarande shoppa i ditt närområde så att du kan se och testa, produkten innan du bestämmer dig. Vad är bäst att shoppa second hand då? Här vår topp fem lista!

Sportartiklar

Specialidrotter kan bli väldigt dyra om de kräver mycket utrustning. Om det gäller prylar till ditt barn så är det bara dumt att köpa helt nya produkter, eftersom du kommer behöva köpa nytt inom ett år eller så igen. Bra sportartiklar att köpa begagnat är till exempel cyklar, dykutrustning, skidutrustning och golfklubbor. Undvik att köpa skyddsutrustning och hjälmar i andrahand, eftersom de kan ha skador som inte syns, och alltså inte skyddar lika bra.

Om du vill träna hemma är second hand marknaden rena paradiset! Hur många är det inte som lovade sig själva att de skulle börja träna, köpte vikter, löpband eller motionscykel? Sedan blev sakerna stående, tills de säljs för en bråkdel av originalpriset. Oftast är dessa produkter i väldigt bra skick, eftersom de sällan använts så mycket.

Husgeråd

Välgörenhetsorganisationer säljer varor som allmänheten har skänkt till dem. Därav hamnar mycket porslin och husgeråd i dessa butiker, ett dödsbo rensas ut, eller några flyttar ihop och får dubbla uppsättningar av allt. Detta innebär att du både kan hitta äldre klassiskt porslin, silverbestick och rediga gjutjärnspannor, som nästan oanvända wokpannor, rivjärn och durkslag. Den här typen av produkter är bäst att köpa i en butik, då kan du direkt se kvalitet och slitage.

Kläder

Om du vill köpa kläder på second hand så måste du ha tålamod. Både butiker och försäljningssidor på nätet har oerhört många produkter, och det är oftast inte lika välsorterat som i en butik som säljer nyproducerade kläder. Om du handlar på second hand finns dock två stora fördelar. Den första är att du kan hitta något som är helt unikt, detta sker oftast i butiker. Den andra är att du kan hitta märkesvaror eller dyrare plagg som är helt, eller nästan helt oanvända, detta sker oftast online.

Möbler

Möbler går att hitta både i butik och online, och samma sak gäller här, det bästa är om du kan se produkten och testa den innan du bestämmer dig. Det finns många som försöker luras och säger att produkten är i bättre skick än den egentligen är. Var beredd att spendera lite mer tid så kan du hitta riktiga fynd.

Elektronik

Många privatpersoner säljer hemelektronik när de uppgraderar till en ny telefon, eller en större tv. Om du inte är så noga med att ha den senaste modellen kan du verkligen fynda online, men be alltid om att få se kvittot så att det inte är stöldgods du får med dig hem. Om produkten är relativt ny kan garantin fortfarande gälla också.

Tillbaka >