Lån upp till 50 000 SEK

för upp till 36 månader

5 Billiga saker att göra i höst

5 Billiga saker att göra i höst

Sommarens äventyr är över, men för den sakens skull behöver inte hösten bli tråkig! Det finns många billiga alternativ att pyssla med under murriga eftermiddagar. Kanske har du redan planerat att komma igång med något nytt, men om du behöver lite inspiration till billiga aktiviteter i höst så har vi samlat våra favoriter här.

Höstpromenader och picknick under gula löv
Var du än bor i Sverige så är det nära till naturen, och det är något du bör ta tillvara på! Packa en picknickkorg, fyll termosen med te, kaffe eller varm choklad och dra på dig stövlarna. I naturen har du tid att bara vara, andas djupa andetag och verkligen praktisera mindfulness. Stäng av telefonen och njut av lugnet. Lyssna på löven som rasslar i vinden, känn dofterna från marken, ta in alla färger. Vi lovar att du kommer komma tillbaka som en ny människa efter en dag i naturen!

Plocka svamp
När du ändå är ute på din skogspromenad bör du leta svamp. Köp en svampbok eller ladda ner en app som hjälper dig att avgöra om svamparna du hittar är ätbara eller ej. En förutsättning för att det ska växa svamp är att marken är fuktig, och du har större chans att hitta några om du ger dig in i skogen istället för att följa stigar som många andra gått på. Var försiktig så att du inte går vilse bara.

Myskväll hemma (utan TV!)
Hur många timmar spenderar du framför TVn, datorn, telefonen och surfplattan varje dag? Kanske största delen av arbetsdagen, under resan till och från arbetet, och några timmar på kvällen. Gör det till en vana att istället ha helt skärmfria kvällar med familj eller vänner. Spela brädspel, berätta historier, lyssna på musik eller spela upp sketcher för varandra! Bara fantasin sätter gränser. Gör det extra mysigt med någonting varmt att dricka, stora filtar och levande ljus.

Stöpa (doft)ljus, sticka och annat pyssel
Att pyssla är ett billigt tidsfördriv som dessutom ger dig en produkt som du kan använda. Att stöpa ljus är enkelt, och det finns många olika tips på hur du kan göra egna ljusstakar också. Att sticka en halsduk är enkelt men tar lite tid. När du har fått in snitsen kan du gå vidare till mer avancerade mönster som vantar och sockor.

Gå på museum och guidade turer
Många museum i Sverige har gratis inträde. Under höstlovet kan specialerbjudanden och extra många aktiviteter erbjudas. Beroende på var i Sverige du bor kan det finnas organiserade guidade turer, annars kan du fundera ut dina egna. Ett förslag är att kolla in konsten i Stockholms tunnelbana, åk mellan stationerna och läs på om de olika verken. Det kanske finns ett slott eller herrgård i närheten där du bor? Varje stad har sin egen historia med minnesmärken och äldre byggnader. Biblioteket är också en bra plats för gratis aktiviteter. Kanske har de kurser, föreläsningar eller studiecirklar? Om inte annat finns det böcker att läsa helt gratis!

Tillbaka >